+47 941 41 605
post@dialogforumostfold.no

Dialogforum Østfold oppfordrer alle sine medlemmer til å støtte årets fasteaksjon. Kristne og muslimer deler troen på at mennesket er skapt, og at vi har et gudegitt ansvar for å ta vare på hverandre og jorden vi bor på. Kirkens Nødhjelps fasteaksjon er en god mulighet for oss til å vise felles engasjement for mennesker og miljø.

Fasteaksjonen 2021: Forandre. For andre.
Aldri før har rent vann vært så viktig som i 2020.Da hele verden havnet i krise var det godt å ha mangeårs erfaring, kunnskap og arbeid med vann i ryggen. På rekordtid kunne Kirkens Nødhjelp bygge håndvaskstasjoner, kjøre ut vannbiler og drive opplæring i hygiene for å forebygge Covid-19.

Dessverre står vi overfor mange utfordringer i 2021 også. Flere land møter nå sin andre bølge av pandemien. Vi har sett Malawi grave massegraver, sykehus fylles opp og land stenges ned.

Ved å støtte Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 21. – 23. mars kan vi her i Norge være med og utgjøre en forskjell. Vanligvis er dette en dør-til-dør-aksjon hvor mange frivillige samler inn penger. Korona gjør at aksjonen for andre år på rad blir digital.

785 millioner mennesker i verden mangler tilgang på rent vann. For 250 kroner kan et menneske få tilgang til rent vann resten av livet.

Du kan bidra på flere måter:

  • Vipps et valgfritt beløp til 2426
  • Send SMS VANN til 2426 for å gi 250,- kroner over telefonregningen
  • Eller gi ved å bruke fasteaksjonens konto 1594 22 87493

Del gjerne informasjon om aksjonen med venner og kjente gjennom Facebook – du kan for eks. dele innlegget som ligger på Dialogforum Østfold sin Kirkens Nodhjelp ChampoFacebook-side.

Det nytter, forandring skjer!
Champo og familien hennes er eksempler på hvordan vann forandrer liv. I landsbyen Kasalaulo i Zambia har en vannpost endret livene til innbyggerne. De hadde ikke vann, og drakk vannet de vasket klær i, nemlig den nærmeste elva. Mange var syke som følge av skittent vann.

For to år siden fikk de en vannstasjon og kan hente rent vann når de vil. Vannet har vært ekstra viktig i forebygging av pandemien: Vi trenger rent vann å drikke, men vi trenger også rent vann for å holde oss rene og hindre spredning av sykdommer. Grundig håndvask med såpe og rent vann er faktisk en av de billigste måtene å redde liv på.

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon handler i år om å gi rent vann til mennesker i nød.
Vann forandrer liv. Støtt fasteaksjonen!