+47 941 41 605
post@dialogforumostfold.no

Dialogforum Østfold hadde søkt midler til to større prosjekter, og reagerte med både tårer, applaus og gledesrop da de fikk vite at Gjensidigestiftelsen bevilger penger til ett av prosjektene.

– Jeg kan glede dere med en sjekk på 400.000 kroner, sier Sverre Jespersen, tillitsvalgt i stiftelsen idet han drar fram sjekken.

– Helt fantastisk! Tusen takk, dette gjør det mulig for oss å gjennomføre dialogdagene for skoler som vi skal starte med i Fredrikstad, stråler Jorunn Askerød, koordinator Dialogforum Østfold.

Stor etterspørsel

Sammen med Velisa Salihovic jobber Askerød deltid i Dialogforum Østfold, og hun legger ikke skjul på hva pengegaven betyr for hva de kan gjennomføre.

– Vi har testet ut dialogdager i Sarpsborg og har opplevd at etterspørselen øker og at det har en stor positiv virkning. Vi har hatt med elever på dagene, men også arrangert fagdager for barnehage- og skoleledere, og dette har så mye å si for å bekjempe fordommer og å sørge for at alle er inkludert, sier hun og tilføyer:

– Men for at vi skal klare å gjennomføre dette, er vi avhengige av penger, så dette betyr utrolig mye for oss.

Eier sammen

Dialogforum Østfold er et samarbeid mellom kristne og muslimske foreninger i Sarpsborg og Østfold for øvrig, og har totalt 28 medlemmer i form av ulike trossamfunn i fylket.

– Jeg er kjempestolt av at kristne og muslimer eier dette sammen. Vi sitter alle i styret sammen og nettopp derfor får dette større ringvirkninger, sier Askerød videre.

Imam i Det islamske fellesskap Bosnia og Hercegovina og nestleder i Dialogforum, Aziz Ahmedovic, nikker enig og tilføyer:

– Måten vi leder på er helt unikt. Det finnes andre som gjør lignende arbeid, men siden vi eier sammen blir det noe helt annet, sier han.

Dialogforum fikk stor pengegave
http://www.e-pages.dk/sarpsborg/4547/article/825474/4/1/render/?token=f43104f511c1ffe0959c9ccb9f965caf

(Kilde: Sarpsborg Arbeiderblad)

dialogforumfikk1